INTERLIGNUM DOOFirma Interlignum je nastala Novembra 2002. godine kao plod višegodišnjeg iskustva njenog osnivača, u oblasti drvne industrije.
Kao osnovu svog poslovanja i uz značajnu pomoć prijatelja i partnera iz firme "PINOLES" Beograd firma kao osnovu svog posla u startu ima rad na polju pločastih materijala u drvnoj industriji. Koristeći već postojeći uhodani put partnera "PINOLES", firma se uključuje u mrežu distributera ploča iverica, od vodećeg Evropskog proizvođača ploča, Austrijskim KRONOSPAN-om. Od tada već, Interlignum dobija snažnu podršku u najvećem Evropskom proizvođaču ploča, a Kronospan lojalnog i vjernog partnera koji mu otvara vrata tržišta Bosne i Hercegovine. Kroz ovu kooperaciju, Kronospanovi proizvodi po prvi put se pojavljuju na našem tržištu.
Danas Kronospan pokriva cca 70% trzišta ploča u BIH, a od toga Interlignum kao glavni i najveći distributer ima učešće u preko 50% prodaje Kronospana.
Ova saradnja je kompleksna, tako da jedino Interlignum, na našem prostoru vrši prodaju svih Kronospanovih artikala i nabavlja robu kamionima, direktno iz fabrika u: Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj.Od februara 2004. godine naša firma otpočinje saradnju sa Češkim proizvođačem kant traka, HRANIPEX-om. Danas smo već među najznačajnijim distributerima ovog proizvoda na tržištu BIH, kako po asortimanu ponude tako i po servisu dostave.
Iste godine, novembra mjeseca otvaramo Poslovnu jedinicu "DRVOMARKET" u Banjoj Luci koja radi na opsluživanju Banjalučke regije sa pločastim materijalima, i u kontinuitetu osavremenjavamo uslužni centar u okviru iste poslovne jedinice. Tokom 2005 godine stavlja se u funkciju novi vertikalni raskrajač Švajcarske proizvodnje "STRIEBIG" kao najkvalitetnije rješenje te vrste mašina u svijetu (jedini vertikalni formatizer sa pilom predrezačem). Tokom godine centar je obogaćen sa CNC mašinom WEEKE namijenjenom za zahtjevnije operacije na pločastim materijalima. Od JUNA 2006 sa radom u Poslovnoj jedinici "DRVOMARKET" startuje kant mašina vrhunskih performansi modela RAPID EP-11 renomiranog Španskog proizvođača CEHISA koja je zasnovana na SIEMENS elektronskoj platformi. Sa svim ovim želimo u Poslovnoj jedinici "DRVOMARKET" dobiti mogućnost pružanja vrhunske usluge našim, vjernim, kupcima.
Nakon dvije godine rada ovih mašina, tačnije 2008 god.u našoj misiji kontinuiranog kvaliteta odlučili smo zanoviti i poboljšati mašinski park, tako da ubrzo u funkciju dolaze novi vertikalni raskrajač "STRIEBIG" COMPACT 5220 i nova kant mašina CEHISA SYSTEM 5P.
Početkom 2005 godine naša firma je uspostavila poslovnu saradnju sa "IVERICOM" Bjelovar, koja se od novembra 2004 godine nalazi u vlasništvu našeg strateškog partnera KRONOSPAN.
Takođe, tokom 2005 godine radili smo na osavremenjavanju našeg uslužnog centra u okviru glavnogDISTRIBUTIVNOG CENTRA U TESLIĆU, čime smo stekli mogućnost da možemo našim kupcima na području šire Dobojske regije pružiti sve usluge iz oblasti obrade pločastih materijala.
Pored pomenutih plasmana proizvoda Interlignum svakodnevno radi na osavremenjavanju svoje ponude iz oblasti repromaterijala u drvnoj industriji. Po tom osnovu jedan od značajnijih pravaca našeg poslovanja čini rad sa prirodnim furnirima i furniranim pločama.
U okviru uslužnog centra u Tesliću sposobni smo izvršiti konfekcioniranje furnira i spajanje na dimenzije po zahtjevu kupaca. U radu je i mini linija za furniranje ploča sa zahtjevnijim vrstama furnira kakvi se rijetko mogu naći na našem tržištu, specijalizovano za firme koje se bave enterijerskim radovima.
Rad sa repromaterijalima za proizvodjače vrata je takođe jedna od aktivnosti firme i ogleda se u kompletnoj ponudi materijala za unutrašnja vrata.
Sredinom 2005 godine u Tesliću smo otvorili prostorno najveći salon namještajaINTERIO 1 (cca 700 m2, kod benzinske pumpe u gradu) sa kompletnom ponudom namještaja i građevinske stolarije stanovništvu. Otvaranje salona proisteklo je iz višegodišnje kvalitetne saradnje sa našim kupcima te na ovaj način smo dali naš doprinos prodaji proizvoda od partnera koji se snabdijevaju našim repromaterijalima.
Našu osnovnu misiju, prodaju repromaterijala, krajem 2007 godine obogaćujemo sa pogonom za konfekcioniranje brusnih materijala STIRAL koji je lociran u Šamcu. Cijeneći potrebu proizvođača masivnog namještaja kao i građevinske stolarije za ovim potrošnim materijalom odlučili smo se za lokaciju Šamca jer nam ona perspektivno daje realne osnove prodaje u susjednim državama.
U nastojanju da se postavi što kompletnija ponuda namještaja, početkom 2008 god. u prostoru robne kuće “PROMTES”, na drugom spratu otvaramo novi salon namještaja,INTERIO, višeg cjenovnog razreda u kombinaciji sa ponudom LG bijele tehnike, plazma i LCD televizori, frižideri te ostali program iz ponude LG.
Avgusta 2008 godine završili smo i pustili u rad novi specijalizovani salon podnih obloga i građevinske stolarije INTERMAX, ociran na ulazu u Teslić, kod autobuske stanice (prostor bivše korpare) sa kompletnom ponudom podnih obloga, laminata, tepiha, itisona, lamperije, brodskog poda, kao i novi izložbeni prostor, u istom salonu, građevinske stolarije sa velikim izborom modela unutrašnjih vrata.
Firma posjeduje VOZNI PARK park koji se sastoji od četiri kamiona nosivosti 25 tona (dva šlepera i dva prikoličara), tri kamoina nosivosti do 5 tona, šest kombi vozila, te dva kedi vozila.
Zahvaljujući ovom voznom parku u mogućnosti smo veoma brzo reagovati na narudžbe kupaca i isporučiti pločaste materijale u rekordno kratkom vremenu, bilo gdje u BIH, što našem poslu daje poseban kvalitet u smislu da naši partneri su u stanju imati kontinuiranu proizvodnju sa minimalnim zalihama.
Danas firma ima 56 zaposlenih, promet, sa pločastim materijalima i namještajem, u stalnom porastu i velike ambicije za budućnost.


  • PARKETI,TEPISI,PODNE OBLOGE,NAMJEŠTAJ,IVERICE,REPROMATERIJAL ZA DRVNU INDUSTRIJU

  • Grad: Teslić
  • Ulica: Kninska 21
  • Web: http://www.interlignum.net
  • Telefon: 053/431 596,430 967,051/450 211,055/355 966,054/621 540,033/546 083
  • E-mail: office@interlignum.net