MALINOVIĆ CO„MALINOVIĆ CO“ d.o.o. Šipovo je privatno preduzeće koje se bavi finalnom preradom drveta još od 1996. godine izradom građevinske stolarije svih dimenzija i oblika (prozori, balkonska vrata, sobna i ulazna vrata, grilje i kapci za prozore, rezana građa, lijepljene ploče), kao i svih vrsta namještaja.
​ Mašine i uređaji kojima raspolažemo omogućavaju proizvodnju gotovog proizvoda, po najsavremenijoj tehnologiji iz ove oblasti. Trenutno zapošljavamo 30 radnika uredno prijavljenih sa redovnom isplatom LD-a i svih poreza i doprinosa.
Rad se odvija u radnoj smjeni u sopstvenim pogonima-proizvodnim halama, koje su raspoređene na dvije lokacije - selo VAGAN i grad ŠIPOVO.
Raspolažemo sopstvenom pilanom kojom obezbjeđujemo sirovinu, sušarama na dvije lokacije- 25 m3 + 40 m3 – proizvodnom halom sa visokoproduktivnim mašinama za izradu - obradni centar sa automatskim upravljanjem, lakirnicom i sopstvenom staklarom. To znači da je naš proizvod potpuno bez koperanata, proizveden u našim pogonima, od početnog oblika do finalnog izgleda. Sve što radimo je za poznatog kupca, rad po narudžbi, tako da nemamo ZALIHA gotovih proizvoda, niti problema sa NAPLATOM.